HAWK jubilæum 50 år

De danske HAWK eskadriller (ESK) blev oprettet 8. oktober 1964 på Fort Bliss, Texas og Redstone Arsenal, skarpskydningerne var bestået og derved var ESK en del af NATOs missil forsvar. 

 

Den 8. oktober 2014 mødte HAWK veteraner fra ESK 541-ESK 542-ESK 543- ESK 544 og medlemmer af LUFTVET til HAWK 50 år jubilæumsfest indbudt af LUFTVET. Der var check-ind kl. 0900 med kaffe og brød, samt udlevering af navneskilte og til veteranerne en mappe med oplysninger om LUFTVET,KKM, HAWK historie m.v. Velkommen ved Major Kaj Larsen, orientering vedrørende Flyvevåbnets opgaver og fremtid af Oberst Henrik Larsen. Chefsergent Lars Søe-Jensen orienterede vedrørende Flyvevåbnets Historiske Samling. Derefter blev deltagerne i 2 busser transporteret til Koldkrigs Museum Stevnsfort (KKM), hvor der var frokost i et stort telt. Major Holger Thuesen og Museums overinspektør Thomas T. Petersen bød velkommen til KKM. Seniorsergent Per Felt fortalte om oplevelse i forbindelse med rejse til Fort Bliss,Texas. Derefter var der mulighed for selv gå rundt på siten eller guided tur i området eller guided  tur i undergrunden. Guiderne var Jørn Due,Arvid Jørgensen og Villy Petersen. Kl. 16.15 var det tid til at køre tilbage til Flyvestation Skalstrup. Derefter var der happy hour i messen eller indcheckning af bestilte værelser. kl. 18.30 var der middag: 

     • Forret: Varmrøget laks
     • Hovedret: Oksefilet med flødekartofler og rodfrugter.
     • Dessert: Islagkage
     • Hvid og- rødvin, øl og vand.

Aftenen sluttede i messen og for nogle temmelig sent eller meget tidligt på morgenstunden. 

For veteranerne var jubilæet en rejse tilbage i tiden, der var mange der ikke havde set hiananden siden 1968-69. Også mange bemærkninger "Kan du huske"Hvad blev der af ham ?". Det med at kende hinanden kunne også være lidt svært, forandringerne er jo ikke sket hos en selv, men hos de andre.

Det var en dejlig dag med glade mennesker. LUFTVET vil sige mange tak til sponsorer, alle der har medvirket til festen kunne afholdes og ikke mindst til veteraner og medlemmer af LUFTVET.  

ESK 541.
ESK 542
ESK 543
ESK 544
Check inn
Check inn
Velkommen
Major Kaj Larsen byder velkommen
Oberst Henrik Larsen
Chefsergent Lars Søe
Frokost på Koldkrigs museum Stevnsfort
Frokost telt
Major HolgerThuesen, formand for LUFTVET
Museums overinspektør Thomas T. Pedersen
Minder
Så skal udstyret beses
Happy Hour
Happy Hour

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.05 | 11:05

Jeg kan lide side, men Danmark skal en have fremskudt flyvestation på Bornholm. Som Svensker har på Gotland 👊🏻

...
12.04 | 10:38

I perioden oktober 70 - august 71 var det menige personel indkvarteret på Avedøre Kaserne. Jeg mener, at FSNSKL var klar til indflytning august 71.

...
10.04 | 08:37

Hi Mik. Print skema - udfyld send til ingaogvilly@mail.dk. velkommen i foreningen. Mvh Kaj Povlsen

...
09.04 | 18:00

Hi Der! Jeg var i 1975 sergentdelingsfører ved eskadrille 542 på aflandshsge og vil gerne meldes ind og deltage i jeres arrangementer! Mvh Mik Henler

...
Du kan lide denne side